HTML

Holdújév fesztivál

Február 1-én a Millenárisra hozzuk a Távol-Keletet. Kulturális és sport programokkal, kalligráfiával, koncertekkel, kiállításokkal várunk!

Visszaszámlálás a Holdújévig

Macskák ünnepi díszben

2013.02.05. 22:22 perspektivak

images.jpgVietnamban szinte minden újholdhoz és teliholdhoz kapcsolódik valamilyen hagyomány, így mindig lehet ünnepelni. A legjelesebb nap a Holdújév, vagyis a Tet. Az időpont minden évben változik, úgy, ahogy nálunk a Húsvété, és az aktuális dátumot a Hold állása alapján határozzák meg.

A Holdújév nemcsak a következő esztendőt, hanem a Tavaszünnep kezdetét is jelenti. Megjelennek a sárga és piros színű fák, bokrok, virágok, a különböző motívumokba beöltöztetett macskafigurák. A családtagok ilyenkor egymást fotózzák az új díszletek előtt, és esténként szünet nélkül szól a zene, az ének, és tart a mulatság.

Szólj hozzá!

Címkék: macska vietnam tet

A bejegyzés trackback címe:

https://holdujev.blog.hu/api/trackback/id/tr605063932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása