Ez a nap alkalmat ad arra, hogy a család tagjai, miközben szervezik az ünnepséget, visszatekintsenek az elmúlt esztendő legfontosabb eseményeire, és értékeljék a történteket. Mivel ilyenkor több generáció is együtt van, az idősebbek sokat mesélnek a régi időkről, szóba kerülnek az örömteli és szomorú pillanatok, a sikerek és a kudarcok, de a legfontosabb talán az, hogy a család megfelelő módon köszöntse az újévet.
Ekkor válik a konyha központi hellyé, ahol a hölgyek elkészítik a hagyományos menüt. Az ételek közül meg kell említeni a Pho levest, a tavaszi tekercset (Nem), a rizsből készült süteményeket, a Tet dzsemet, a sertéshúst (cha lua), a főtt csirkét, valamint a lótusz teát. Szilveszteri szokás, hogy az emberek törnek a tavaszi rügyekből, majd azt a kezükben tartva, a templom bejárata előtt szerencsét kívánnak. Ha a gyerekek még együtt élnek a szüleikkel, akkor ajándékra számíthatnak ilyenkor: a kis piros borítékokban szerencsepénz lapul. Ezek után jön a tűzijáték, amit együtt néz meg a család. A modern Vietnamban már nemcsak a családok szerveznek holdújévi ünnepet, hanem sokszor a munkahelyek is. Ha módjuk van rá, egyszer próbálják ki, mert csak így tudhatják meg, mennyire nagyszerű érzés átélni a Holdújév ünnepét!